Ondersteuning bij
ADHD – Autisme

ADHD bij kinderen. “Tegenwoordig hoor je wel heel vaak dat er sprake is van ADHD”, is een veel gehoorde uitspraak. Kinderen zijn wel vaker druk en tot een bepaalde leeftijd is het heel normaal dat kinderen niet lang stil kunnen zitten. We zien bij kinderen/jongeren wel vaak symptomen van ADHD of ADD (de ‘dromerige’ variant), het gaat dan heel specifiek om het gedrag van het kind of de jongere. Zoals een korte concentratieboog, impulsiviteit en/of hyperactief gedrag. Als dit gedrag wordt gezien in meerdere of mindere mate en uw kind en/of de omgeving heeft hier ‘last’ van, dan is het goed om samen met ons als professionals, allereerst goed in beeld te brengen wanneer dit gedrag zich voordoet en of er al vanaf jonge leeftijd sprake is van dit gedrag. Het drukke gedrag kan namelijk ook een signaal zijn van iets anders, bijvoorbeeld een nare ervaring, stress,  veel schermtijd of een druk weekschema met veel prikkels.  

Onderzoek
Hulp bij begrijpen
Routekaart
Het Brein Geillusteerd
ADHD

Het is essentieel om te begrijpen dat elk kind met ADHD uniek is. Hoewel er gemeenschappelijke ADHD kenmerken bij kinderen zijn, kunnen de symptomen variëren afhankelijk van het individuele kind. Bovendien kan de manier waarop ADHD zich uit in het dagelijks leven van het kind variëren op basis van leeftijd, omgeving en andere factoren. Het is daarom belangrijk om goed geïnformeerd te zijn en professioneel advies in te winnen als je denkt dat je kind mogelijk ADHD heeft. Het tijdig herkennen en aanpakken van ADHD bij kinderen kan hen helpen om op school en in het dagelijks leven te floreren.

Autisme

Het opvoeden van een kind met autisme vraagt om een specifieke benadering en veel begrip. Veel ouders zoeken naar de beste methoden en strategieën om hun kind te ondersteunen. Gelukkig is er ondersteuning voor opvoeden van kind met autisme beschikbaar. Deze ondersteuning biedt handvatten, inzichten en begeleiding die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van zowel het kind als de ouders.

Hulp

Bij Zelf-ver-standig helpen we om het gedrag te gaan begrijpen. Samen met ouders/verzorgers en het kind gaan we zo goed mogelijk in beeld brengen waar de zorgen over zijn en proberen we door gesprekken en vragenlijsten het gedrag beter te duiden. Zo helpen we om een eerste indruk te krijgen en of mogelijk verder onderzoek noodzakelijk is. Mocht dat zo zijn, dan begeleiden we richting het juiste traject om dit helder te krijgen. We werken namelijk veel samen met andere instellingen die onderzoek kunnen doen.  

Ontdek de kracht van Zelf-ver-standig

Laat ons je begeleiden in jouw groeiproces met deskundige orthopedagogiek en psychosociale ondersteuning.

Scroll naar boven