Vergoedingen & Prijzen

Zelf-ver-standig heeft contracten met alle 8 Achterhoekse Gemeentes

Marianne Kleinhesselink-Koskamp is lid van de NVO, de SKJ, de NFG en de RBCZ (zie voor meer info onder 'contact - bedrijfsgegevens'). Dit zijn beroepsverenigingen, die de belangen behartigen van zowel de orthopedagogen/therapeuten en hun cliënten

Jeugdhulp: Contracten met Achterhoekse Gemeenten

Zelf-ver-standig heeft met alle acht Achterhoekse gemeenten een contract afgesloten met betrekking tot de Ambulante Jeugdhulp. Zodoende is het mogelijk om de kosten voor onderzoek, begeleiding en behandeling, voor kinderen en jongeren tot 18 jaar, vergoed te krijgen door de gemeente waarin u woont. Via de huisarts is er een rechtstreekse verwijslijn mogelijk, hierover is eerst contact noodzakelijk om hierover duidelijkheid te krijgen. U kunt ook de jeugdconsulent van uw gemeente benaderen, zodat zij mee kunnen denken over de hulp die door Zelf-ver-standig kan worden ingezet. Als ouder bent u vrij in uw keuze voor een gecontracteerde hulpverlener, mits deze geschikt is om aan uw hulpvraag te kunnen voldoen. Bel gerust voor meer informatie.

In verband met DSM problematiek zijn er afspraken gemaakt met een GZ-psycholoog en kan doorverwijzing/samenwerking noodzakelijk zijn. Er wordt altijd gekeken naar het belang van het kind, de jongere.

Zorgverzekeringen: Vergoedingen psychosociale therapie

Het lidmaatschap van de NFG en de RBCZ betekent dat u mogelijk voor vergoeding in aanmerking komt bij uw zorgverzekeraar, zowel voor kinderen, jongeren en volwassenen. Het gaat dan om vergoeding van 'alternatieve behandeling' vanuit de aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Voor een vergoedingenoverzicht van 2021 klikt u hier

Een psychodiagnostisch onderzoek, uitgevoerd door een orthopedagoog, zal niet gemakkelijk worden vergoed door een ziektekostenverzekeraar. De kans dat consulten worden vergoed is groter. Het is dan ook altijd goed om vantevoren contact om te nemen met de ziektekostenverzekeraar om na te gaan of de kosten worden vergoed. Is dit niet het geval kan men altijd informeren of de school van uw kind bereid is een bijdrage in de kosten te leveren. Dit kan mogelijk zijn als de school er ook belang bij heeft dat uw kind wordt onderzocht of begeleid.

Prijzen

Intelligentie onderzoek (incl. intake, onderzoek, verslaglegging en uitslagbespreking) € 415,- (ook voor volwassenen mogelijk).

Voor scholen en instellingen gelden andere tarieven.
Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Voordeel voor scholen en instellingen: korte lijnen en geen wachtlijst!!

Cogmed training (compleet pakket): afhankelijk van veel factoren. Vraag naar de mogelijkheden!

Contactinformatie
  • Zelf-Ver-Standig
  • Polstraat 1a
  • 7121 DH Aalten
  • 06 128 38 219
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KvK nr: 53305566
Volg ons: