"Leer problemen Zelf verstandig op te lossen!"

Zelf-ver-standig is de praktijk voor Orthopedagogiek & Psychosociale begeleiding in Aalten (Achterhoek) is opgericht door Marianne Kleinhesselink. Zelf-ver-standig heeft als motto: "Leer problemen zelf verstandig op te lossen".  Dat doen we door onderzoek, begeleiding en het geven van workshops en trainingen. 

Marianne Kleinhesselink MSc

Orthopedagoog NVO-SKJ

Mijn naam is Marianne Kleinhesselink-Koskamp. Sinds augustus 2011 werk ik als orthopedagoog in mijn eigen praktijk Zelf-ver-standig in Aalten. In de periode van 2009-2011 heb ik de studie orthopedagogiek gevolgd aan de Universiteit van Utrecht.Daarvoor werkte ik ruim 20 jaar in het basisonderwijs, waar ik heb gewerkt als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Als remedial teacher heb ik kinderen begeleid met onder andere dyslexie, dyscalculie, faalangst en autisme. Als intern begeleider was ik betrokken bij het hele zorgproces rondom een leerling, waarbij de ouders een belangrijke rol hadden.

Expertise

Als orthopedagoog werk ik in mijn eigen praktijk. Ik combineer mijn sterke betrokkenheid in combinatie met de onderwijservaring en ga samen met het kind/de jongere en de ouder(s)/verzorger(s) zoeken naar de beste oplossing,op weg naar zoveel mogelijk Zelf-ver-standigheid.

Inmiddels ben ik opgeleid als ACT therapeut en mag me ACT-specialist noemen. Acceptance & Commitment Therapie geeft kinderen/jongeren en volwassenen handvatten om om te gaan met zaken in je leven waar je geen invloed op hebt en te doen waar je blij van wordt en belangrijk is in je leven. Als ACT therapeut heb ik al geweldige trajecten mogen afsluiten, waarbij het kind, de jongere en de volwassene weer zelf-ver-standig op weg kan! Daar ga ik voor, dat is mijn passie om iedereen weer in zijn of haar eigen kracht te zetten!!


Bregje Twigt

Orthopedagoog 

Mijn naam is Bregje Twigt. Naast mijn opleiding tot orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, heb ik ook de PABO gevolgd. Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs en geef hier met veel plezier les. Sinds september 2017 ben ik deze werkzaamheden gaan combineren met een functie als orthopedagoog bij praktijk Zelf-ver-standig. In mijn opleiding tot orthopedagoog heb ik mij gericht op speciale leerbehoeften en leerproblemen. Ik haal veel voldoening uit het één op één werken met kinderen om hen op deze manier een stapje verder te kunnen helpen in hun ontwikkeling.

Linda Scholten

Orthopedagoog 

Mijn naam is Linda Scholten. Ik ben na mijn studie Gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaan werken als orthopedagoog bij een zorginstelling in de regio. Daar werk ik nog steeds en dit werk combineer ik (met veel plezier) met werkzaamheden bij praktijk Zelf-ver-standig. Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan met onderzoek en diagnostiek bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking en met de begeleiding van kinderen en hun ouders. Specifieke interesse en aandacht heb ik voor de ouder-kindrelatie en de sociaal-emotionele ontwikkeling. De persoonlijke begeleidingscontacten met de kinderen vind ik altijd inspirerend. Ik zie het als een uitdaging om het kind te laten ontwikkelen wie hij/zij is en het zelfvertrouwen en de eigen kracht te vergroten.

Aangesloten bij:

NFG: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG)

RBCZ:
De RBCZ staat voor Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, dat garant staat voor gekwalificeerde en vakbekwame artsen en therapeuten. De kwaliteit wordt gewaarborgd door steekproefsgewijze toetsingen van de praktijk van de geregistreerde. Door deze registraties is het mogelijk dat consulten gedeeltelijk vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.
Vraag bij uw verzekering na wat voor u mogelijk is.

NVO:
Tevens ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor pedagogen en Onderwijskundigen (NVO). De NVO is de beroepsorganisatie van meer dan 5900 universitair opgeleide pedagogen en onderwijskundigen. Lidmaatschap bij de NVO betekent dat Zelf-ver-standig aan de kwaliteitseisen van de NVO voldoet.

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ):
Stichting Kwaliteitsregister Jeugd beheert het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. Beroepsregistratie draagt bij aan vakmanschap. Geregistreerde professionals laten zien dat ze staan voor de kwaliteit van hun vak. Ze houden zich aan de richtlijnen en beroepscode en zijn daarop aanspreekbaar. Beroepsregistratie stimuleert professionals en werkgevers om te investeren in vakbekwaamheid. Kinderen en jongeren die hulp krijgen van geregistreerde professionals, kunnen dan ook rekenen op goede hulp en ondersteuning.

Contactinformatie
  • Zelf-Ver-Standig
  • Polstraat 1a
  • 7121 DH Aalten
  • 06 128 38 219
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KvK nr: 53305566
Volg ons: