Leerproblemen

Hoe komt het dat mijn zoon zo wisselend presteert op school?

Mijn dochter zit op de HAVO, maar ze haalt alleen voor de talen goede cijfers, hoe kan dat?

Ik zit in een outplacement traject en wil weten wat mijn capaciteiten zijn. 

Soms is het fijn om te weten hoe het nou komt dat het leren op school niet gaat zoals gewenst. Of je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilt weten waar je sterke punten liggen en waar nog aan gewerkt moet worden. Door een capaciteitenonderzoek wordt vaak duidelijk waardoor het leren zo moeizaam of wisselend gaat, of waarom je steeds weer dezelfde fouten maakt en vastloopt op je werk. De uitkomst geeft aanknopingspunten om bijvoorbeeld het leren op een andere wijze vorm te geven, of werk te zoeken waar je sterke punten beter worden benut.  

Zelf-ver-standig heeft de mogelijkheid om dit onderzoek uit te voeren. Voor zowel kinderen, maar ook bij (jong) volwassenen is het mogelijk om een capaciteitenonderzoek uit te voeren. Bij kinderen vanaf 7 jaar wordt de WISC-IIINL  (Wechsler Intelligence Scale for Children) hiervoor ingezet en bij volwassenen de WAIS-IVNL (Wechsler Adult Intelligence Scale). Nu de CITO eindtoets niet meer kan worden gebruikt voor het schooladvies is het ook mogelijk om met de NIO een onafhankelijk schooladvies te geven. NIO toets staat voor NederlandseIntelligentietest voor Onderwijsniveau.

Het verschil tussen de NIO toets en de Cito eindtoets is dat de Cito meet wat kinderen hebben geleerd in 8 jaar onderwijs (de feitelijke schoolprestaties) en de NIO toets bepaalt wat kinderen ‘in huis hebben’ (de mogelijke schoolprestaties). Nu de CITO eindtoets voor school niet meer leidend kan zijn bij het schooladvies geeft de NIO de mogelijkheid om het advies van de basisschool te onderbouwen. Het mag echter niet als vervanging van de CITO eindtoets worden ingezet. voor meer info hierover zie website van de rijksoverheid. Zowel scholen als ouders kunnen contact opnemen met Zelf-ver-standig om te vragen naar de mogelijkheden en prijzen.

Wilt u meer weten over de NIO? Download hier de ouderbrochure of bekijk de informatiefilm

Zelf-ver-standig helpt bij:

Rekenproblemen

Bij de meeste kinderen verloopt de ontwikkeling van rekenwiskundige kennis en vaardigheden geleidelijk en vrijwel ongemerkt. Als er in deze ontwikkeling ernstige problemen ontstaan of zelfs stilstand optreedt, dan is het belangrijk om dit tijdig te signaleren en adequate hulp te geven.

Spelling en lezen

Indien leesproblemen hardnekkig blijven en er zijn geen andere leerproblemen, dan is er mogelijk sprake van dyslexie

Cognitieve Trainers kunnen helpen bij Leerproblemen..

Jungle Memory

Er wordt getraind aan de hand van materiaal dat relevant is voor de schoolsituatie, waardoor de kans op transfer vergroot wordt. Door de duur per dag (15 á 20 minuten), aantal keren per week (4 x) en het aantal te trainen weken (8 weken) is Jungle Memory makkelijk inpasbaar in de agenda van thuis of school. De training wordt geleidelijk aan zwaarder, maar doordat de training zich aanpast, komen motivatie problemen niet veel voor.

S.M.A.R.T

De Nieuwe sensatie op het gebied van cognitieve trainingen in Nederland!! RaiseyourIQ  | S.M.A.R.T programma. Het trainingsprogramma om beter te leren, denken, focussen en onthouden. Zelf-ver-standig is opgeleid door LerendBrein om met dit unieke – wetenschappelijke onderbouwde – programma te mogen werken. Kinderen zie je vooruitgaan op rekenen, taalbegrip en algeheel leervermogen. Volwassenen merken met name verschil in kunnen onthouden, en meer rust, overzicht en organisatie in het hoofd.

Contactinformatie
  • Zelf-Ver-Standig
  • Polstraat 1a
  • 7121 DH Aalten
  • 06 128 38 219
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KvK nr: 53305566
  • BTW nr: 850.831301.B01
Volg ons: