"Leer problemen Zelf verstandig op te lossen!"

Zelf-ver-standig is de praktijk voor Orthopedagogiek & Psychosociale begeleiding in Aalten (Achterhoek) is opgericht door Marianne Kleinhesselink. Zelf-ver-standig heeft als motto: "Leer problemen zelf verstandig op te lossen".  Dat doen we door onderzoek, begeleiding en het geven van workshops en trainingen. 

Marianne Kleinhesselink MSc

Orthopedagoog NVO-SKJ

Mijn naam is Marianne Kleinhesselink-Koskamp. Sinds augustus 2011 werk ik als orthopedagoog in mijn eigen praktijk Zelf-ver-standig in Aalten. In de periode van 2009-2011 heb ik de studie orthopedagogiek gevolgd aan de Universiteit van Utrecht.Daarvoor werkte ik ruim 20 jaar in het basisonderwijs, waar ik heb gewerkt als leerkracht, remedial teacher en intern begeleider. Als remedial teacher heb ik kinderen begeleid met onder andere dyslexie, dyscalculie, faalangst en autisme. Als intern begeleider was ik betrokken bij het hele zorgproces rondom een leerling, waarbij de ouders een belangrijke rol hadden.

Expertise

Als orthopedagoog werk ik in mijn eigen praktijk. Ik combineer mijn sterke betrokkenheid in combinatie met de onderwijservaring en ga samen met het kind/de jongere en de ouder(s)/verzorger(s) zoeken naar de beste oplossing,op weg naar zoveel mogelijk Zelf-ver-standigheid.

Inmiddels ben ik opgeleid als ACT therapeut en mag me ACT-specialist noemen. Acceptance & Commitment Therapie geeft kinderen/jongeren en volwassenen handvatten om om te gaan met zaken in je leven waar je geen invloed op hebt en te doen waar je blij van wordt en belangrijk is in je leven. Als ACT therapeut heb ik al geweldige trajecten mogen afsluiten, waarbij het kind, de jongere en de volwassene weer zelf-ver-standig op weg kan! Daar ga ik voor, dat is mijn passie om iedereen weer in zijn of haar eigen kracht te zetten!!


Linda Scholten

Orthopedagoog 

Mijn naam is Linda Scholten. Ik ben na mijn studie Gedragswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen gaan werken als orthopedagoog bij een zorginstelling in de regio. Daar werk ik nog steeds en dit werk combineer ik (met veel plezier) met werkzaamheden bij praktijk Zelf-ver-standig.

Inmiddels heb ik de nodige ervaring opgedaan met onderzoek en diagnostiek bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand of beperking en met de begeleiding van kinderen en hun ouders. Specifieke interesse en aandacht heb ik voor de ouder-kindrelatie en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

De persoonlijke begeleidingscontacten met de kinderen vind ik altijd inspirerend. Ik zie het als een uitdaging om het kind te laten ontwikkelen wie hij/zij is en het zelfvertrouwen en de eigen kracht te vergroten.


Rianne Bulsink

Ambulant begeleider

Mijn naam is Rianne Bulsink. Ik werk per 1 september 2022 als ambulant begeleider binnen de praktijk Zelf-ver-standig. Daarnaast ben ik ook werkzaam als traject/ambulant begeleider bij zorgboerderij de Neeth.   

Ik bied praktische ondersteuning aan kinderen/ jongeren en hun ouder(s)/verzorger(s). Door in verschillende werkvelden gewerkt te hebben en zelf ook moeder ben heb ik een rugzak vol met ervaringen. Al deze ervaringen neem ik mee in de begeleiding.  Een daarvan is dat ik trainer boksend opvoeden ben.  

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van kinderen als volwassenen kan beantwoorden. 

Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om de hulpvraag te beantwoorden. Door de aangeboden bok oefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om juiste keuze te maken door concrete afspraken te maken. Bij een eerstvolgende vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer thuis ging betreft de gemaakte afspraken. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘waar zat mijn hartslag, 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag? We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken. 

Aangesloten bij

Contactinformatie
  • Zelf-Ver-Standig
  • Polstraat 1a
  • 7121 DH Aalten
  • 06 128 38 219
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KvK nr: 53305566
Volg ons: