Centrum Acterhoek

Begonnen met een kleine praktijk in het ‘schuurtje’ in De Heurne, vervolgens naar een kantoorpand aan de Bredevoortsestraatweg 12! Per 1 januari hebben we een eigen locatie, namelijk Polstraat 1a.

‘Leer problemen Zelf-ver-standig oplossen’ was (en is) de kern van de filosofie waarmee Marianne Kleinhesselink 7 jaar geleden haar praktijk begon. In de tussentijd is er veel gebeurd rondom Zelf-ver-standig: zo is de praktijk sinds 2017 gevestigd in het centrum van Aalten (Plan A). Ook heeft Zelf-ver-standig contracten met de 8 Achterhoekse gemeentes wat betreft de jeugdhulp. Gedurende de week werken Bregje Twigt (orthopedagoog) en Timo Kleinhesselink (o.a. administratie en ICT) voor Zelf-ver-standig. Om iedereen van de juiste zorg te voorzien schakelt Zelf-ver-standig, indien nodig, hulp in van specialistische kennis. Deze groep van specialisten bestaat uit ongeveer vijf mensen die hulp bieden, van begeleiding bij plannen tot speltherapie. Om ervoor te zorgen dat alles goed en beveiligd gedocumenteerd wordt gebruiken we het ONS systeem van Nedap. Kortom de organisatie begint te groeien.

Geïnspireerd door de See True ACT opleiding door Gijs Jansen  werkt Zelf-ver-standig sinds 4 jaar, veelvuldig met ACT therapie (Acceptatie en Commitment Therapie – ACT). Binnen ACT wordt er aandacht geschonken aan de manier waarop jouw leven is ingericht en waarop jij zaken vermijdt. Door ACT word je jezelf hier bewust van en ACT helpt je om jouw gedachten minder serieus te nemen en te leren leven naar wat voor jou belangrijk is. Deze nieuwe therapievorm past volledig in de filosofie van Zelf-ver-standig. We merken dat dit enorm veel impact heeft op kinderen, jongeren, (jong)volwassenen en hun ouders/verzorgers en de resultaten zijn vaak hartverwarmend. ACT geeft handvatten voor het leven!

Zo merkten we dat er een mooie ontwikkeling van de praktijk gaande was. Daardoor gingen we begin 2018 wat filosoferen over de volgende stap! Aangezien ACT een duidelijk plekje heeft gekregen in onze filosofie wilden we hier ook ons kantoor op inrichten. En hoe mooi zou het zijn om het dan helemaal in te richten naar eigen ideeën en meer ruimte te creëren voor ACT in groepen. Na een relatief korte zoektocht in het centrum van Aalten, zijn we op Polstraat 1a uitgekomen, het pand dat twee straten verderop te koop stond. Het idee werd concreet: dit wordt het centrum ACTerhoek! Samen met Femke Heijnen (Studio Fraeij) is er een ontwerp gemaakt hoe ACT in het pand verwerkt kan worden. Vervolgens is er de afgelopen 5 maanden erg hard gewerkt door verschillende bedrijven en waarbij Marianne en Wim elke avond te vinden waren aan de Polstraat 1a. Het einde van de verbouwing is nu in zicht en we kunnen met trots melden dat Zelf-ver-standig per 1 januari 2019 te vinden is in haar eigen pand aan de Polstraat 1a!

 

  Contactinformatie
  • Zelf-Ver-Standig
  • Polstraat 1a
  • 7121 DH Aalten
  • 06 128 38 219
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • KvK nr: 53305566
  • BTW nr: 850.831301.B01
  Volg ons: