Lastig om je te concentreren?

Herken je onderstaande uitspraken over jezelf of herkent u dit bij uw kind?

 • Het gaat het ene oor in en het andere oor uit
 • Lijkt niet te luisteren naar wat ik zeg
 • Hij is snel afgeleid
 • Zij let vaak niet op
 • Als ik vraag een som uit te rekenen, die zij best aankan, vraagt zij vaak ”Wat was de som ook al weer?”
 • Vraagt vaak “Wat moest ik ook al weer doen?”
 • Zij is meestal als laatste klaar

In het onderwijs kennen we veel kinderen die een profiel hebben waarbij de meeste van de hierboven genoemde kenmerken naar voren komen. Vaak worden deze kinderen gediagnosticeerd met aandachts- en concentratieproblemen. Uit recent onderzoek blijkt dat deze aandachts- en concentratie-problemen vaak een onderliggend werkgeheugenprobleem maskeren. Werkgeheugenproblemen hebben een grote impact op het leren.

Het werkgeheugen is de mogelijkheid om informatie voor een korte tijd vast te houden (on-line) en vervolgens die informatie te gebruiken in ons denken.

Het werkgeheugen is te trainen. Uit verschillende wetenschappelijke studies blijkt dat training van het werkgeheugen een transfer-effect heeft naar het kunnen volgen van instructies, impulscontrole, richten van de aandacht en het oplossen van problemen bij zowel taal als rekenen.

Zelf-ver-standig biedt het Cogmed Werkgeheugen Trainingsprogramma, My Brain Solutions en Jungle Memory aan!

Marianne Kleinhesselink

Gelicenseerde coach voor:

Cogmed, My Brain Solutions, Jungle Memory en S.M.A.R.T

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cognitieve trainers bij Zelf-ver-standig:

Cogmed Werkgeheugentrainer

Cogmed is een computerprogramma waarbij kinderen/jongeren/volwassenen standaard 5 weken lang, 5 dagen in de week, zelfstandig hun werkgeheugen kunnen trainen. Dit is de standaard training, aangepaste trainingen met een ander tijdschema zijn ook mogelijk. Zij worden daarbij aan de zijlijn bijgestaan door Marianne Kleinhesselink, die via internet de verrichtingen kan volgen en dit 1 maal per week telefonisch met de betrokkene (n) bespreekt.

Meer informatie

My Brain Solutions

MyBrainSolutions (MBS) is een combinatie van (herhaalde) metingen en oefeningen. MBS is ontwikkeld in een  team van neurologen, psychiaters en psychologen en is bedoeld als aanvullende tool op behandelingen (blended care, E-Health). MBS is geschikt voor gebruikers vanaf 10 jaar en is uitsluitend verkrijgbaar via coaches die door LerendBrein zijn opgeleid. Via het internet kunnen de verrichtingen gevolgd worden.

Meer informatie

Jungle Memory

Er wordt getraind aan de hand van materiaal dat relevant is voor de schoolsituatie, waardoor de kans op transfer vergroot wordt. Door de duur per dag (15 á 20 minuten), aantal keren per week (4 x) en het aantal te trainen weken (8 weken) is Jungle Memory makkelijk inpasbaar in de agenda van thuis of school. De training wordt geleidelijk aan zwaarder, maar doordat de training zich aanpast, komen motivatie problemen niet veel voor.

Meer informatie

S.M.A.R.T

De Nieuwe sensatie op het gebied van cognitieve trainingen in Nederland!! RaiseyourIQ  | S.M.A.R.T programma. Het trainingsprogramma om beter te leren, denken, focussen en onthouden. Zelf-ver-standig is opgeleid door LerendBrein om met dit unieke – wetenschappelijke onderbouwde – programma te mogen werken. Kinderen zie je vooruitgaan op rekenen, taalbegrip en algeheel leervermogen. Volwassenen merken met name verschil in kunnen onthouden, en meer rust, overzicht en organisatie in het hoofd.

Meer informatie

Contactinformatie
 • Zelf-Ver-Standig
 • Bredevoortsestraatweg 12
 • 7121 BH Aalten
 • 06 128 38 219
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • KvK nr: 53305566
 • BTW nr: 850.831301.B01
Volg ons: